Ha egy gyors és egyszerű receptre van szükségünk grillezésre, piknikre vagy egy büfésasztalra – ez a tejfölös vöröskáposzta és retek saláta tökéletes recept erre. Vegán változathoz használhatunk citromlével vagy almaecettel elkevert növényi alapú krémet.
Hozzávalók
- ½ fej vörös káposzta
- 6 db retek
- 6 szál újhagyma
- 1 tk köménymag
- 3 evőkanál tejföl
- 2 tk olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- Só bors
- Mentalevél díszítéshez
Elkészítés
- A káposztát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük, és egy keverőtálba szórjuk. A retket gerezdekre, az újhagymát szeletekre vágjuk. Ezeket a káposztához adjuk.
- A tejfölt elkeverjük az olajjal és a fokhagymával, majd a salátára öntjük. Hozzáadjuk a köménymagot és sózzuk, borsozzuk.
- Jól összekeverjük, majd megkóstoljuk. Lehet, hogy több öntetet vagy citromlevet/almaecetet kell hozzáadni.
- Tálalás előtt legalább 15 percig pihentetjük.
- Mentalevelekkel díszítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu