Ez a fekete bab és avokádó saláta ideális töltelék tortilla tekercsbe vagy tacoba. De tálalhatjuk köretként is grillezett/sült húsok és halak mellé. Büféasztalon is jól mutat bulikon és összejöveteleken.
Hozzávalók
- 1 konzerv fekete bab, lecsepegtetve
- 1 kis fej vöröshagyma
- ½ kaliforniai paprika
- 2 db érett paradicsom
- 1 avokádó
- 1 lime
- 1 tk füstölt paprika
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- Korianderlevél, apróra vágva
- Jalapeno szeletek (opcionális)
Elkészítés
- A lecsepegetett babot egy tálba tesszük.
- A paprikát, paradicsomot és a hagymát apróra vágjuk. Ezeket a babhoz adjuk.
- Az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, majd egy kanállal kivájjuk a húsát, amit apró kockákra vágunk, majd a salátához adjuk
- Hozzáadjuk a lime levét, az olajat, fűszereket és a fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan összeforgatjuk.
- Néhány percig pihentetjük, majd megkóstoljuk és ízlés szerint kiegészítjük a fűszerezést.
- Közvetlenül tálalás előtt óvatosan belekeverjük az apróra vágott korianderleveleket.
- A csípős ízek kedvelői adhatnak hozzá néhány Jalapeno szeletet.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu