Ez a cseresznyés brownie fantasztikusan passzol a délelőtti kávé vagy délutáni tea mellé. Glutén- és tejmentes is, a cukortartalma is kevés, mert a cseresznye természetesen édes – így ez a finomság fogyasztható diétás étrendeben is. Télen elkészíthető cseresznye befőttel is.
Hozzávalók
- 100g vaj vagy tejmentes margarin
- 100g étcsokoládé (legalább 70%)
- 100g finomítatlan nádcukor
- 100g rizsliszt vagy mandulaliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk mandula likőr vagy vanília esszencia
- 3 tojás, felverve
- 200g cseresznye
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy 20 cm-es, négyzet alakú tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A cseresznyét kimagozzuk, majd a húsát félbevágjuk.
- Óvatosan felolvasztjuk a csokoládét és a cukrot egy hőálló edényben, egy lábas forrásban lévő víz gőze felett. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé olvasztás közben ne érjen a forrásban lévő vízhez!
- Levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a vajat. Jól összekeverjük, amíg egy sűrű krémes masszát kapunk.
- Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és a vaníliát/likőrt. Összekeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a cseresznyéket.
- A masszát a tepsibe töltjük, és 20-25 percig sütjük. A közepe maradjon egy kicsit ragacsos, azaz ne süljön át a sütemény teljesen.
- Hűlni hagyjuk a tepsiben kb 5 percig, majd egy rácsra kifordítjuk. Amikor teljesen kihűlt, kockákra vágjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu