Ez a klasszikus, olasz spagetti aszalt paradicsomos pestóval egy villámgyors és egyszerű étel, tökéletes rohanós vagy lusta napokon. Hidegen is fogyasztható, tésztasalátaként, ami ideális bulikra, piknikre, kirándulásokra. Használhatunk gluténmentes spagettit, és recept másféle tésztával is elkészíthető!
Hozzávalók (2 főre)
- 200 g spagetti vagy egyéb száraz tészta
- 150 g érett bébi, fürtös paradicsom
- 10 db fekete olajbogyó, kimagozva és felszeletelve
- 4 db olajban eltett aszalt paradicsom, lecsepegtetve
A pestóhoz:
- 4 db olívaolajban eltett aszalt paradicsom
- 2 evőkanál olívaolajat
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 gerezd fokhagyma, felkockázva
- ½ teáskanál kapribogyó, lecsepegtetve
- 2 evőkanál finomra reszelt parmezán
- 1 marék bazsalikomlevél
- 1 evőkanál fenyőmag
Elkészítés
- A csomagoláson található utasítás alapján kifőzzük a tésztát.
- Közben a pesto hozzávalóit egy aprítógépbe tesszük, és addig pürézzük, amíg egy durva állagú pasztát kapunk.
- Az aszalt paradicsomokat apróra vágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, az olajbogyót felszeleteljük.
- A tésztát leszűrjük, majd egy tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a pestót, jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a friss paradicsomot, olajbogyót és az aszalt paradicsomot. Óvatosan összekeverjük.
- Parmezánnal megszórva és bazsalikom levelekkel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu