Ez a lóbab, retek és feta saláta mindössze 5 perc alatt összedobható – tökéletes töltelék pitába vagy tortilla tekercsbe, de passzol vagy grillezett hal és hús (főleg bárány) mellé is köretként. Vegán verzióhoz alkalmazhatunk növényi alapú feta verziót.
Hozzávalók
- ½ fej lilahagyma
- 1 tk római köménymag
- 100 g lóbab (friss vagy fagyasztott)
- 200 g retek
- 50 g feta, morzsolva
- 1 marék friss mentalevél apróra vágva
- Az öntethez: 1 ek mustár, 1 ek fehérborecet, 2 ek extraszűz olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, préselve
Elkészítés
- A lóbabot forrásban lévő, enyhén sós vízben 3 percig blansírozzuk, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, majd félretesszük.
- A retek végét levágjuk, majd negyedeljük vagy kakikákra felszeleteljük mindegyiket. A hagymát felaprítjuk.
- A köménymagot egy serpenyőben, olaj nélkül, megpirítjuk néhány percig, amíg illatos lesz.
- Amikor a bab kihűlt, mindegyiket kinyomjuk a hártyából, majd egy tálban összekeverjük a retekkel, hagymával, a mentalevéllel.
- Rászórjuk a köménymagot és a fetát.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.
- Az öntet hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük, és közvetlenül tálalás előtt ráöntjük a salátára.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu