Ezt az orosz burgonya és cékla saláta ideális bulikra, piknikre vagy egy laza ebédre, főleg, ha van maradék főtt krumpli és főtt cékla a hűtőben. Bármilyen házi vagy bolti főtt, sült vagy ecetes céklát használhatunk. Ez a változat egészséges, vegán és tejmentes, mivel nem tartalmaz se majonézt, se tejfölt – de lehet azokat is hozzáadni.
Hozzávalók
- 3 közepes főtt/sült cékla
- 450 g újburgonya
- 2 db sárgarépa
- 3 közepes ecetes csemege uborka
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fehérbor- vagy balzsamecet
- 4 újhagyma apróra vágva
- Díszítéshez: apróra vágott kapor (elhagyható)
Elkészítés
- A burgonyát puhára főzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Ha nyers céklát használunk, megfőzzük azt is.
- A sárgarépát felkockázzuk és blansírozzuk, vagy egy másik lábasban gőz felett puhára főzzük. Lecsepegtetjük és félretesszük.
- A burgonyát félbevágjuk, a céklát és az uborkát felkockázzuk. Az újhagymát apróra vágjuk.
- Az összes zöldséget egy nagy tálban összekeverjük. Meglocsoljuk az olajjal és ecettel, és jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kaporral díszítjük.
- Tálalás előtt lehűtjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu