Ez a paprikás grillezett csirkecomb ideális nyári grill partikra. Érdemes elősütni a csirkét, hogy a combok megfelelően átsüljenek, de nem szükséges, bár akkor csakis parázs felett szabad grillezni, ugyanis könnyen megégnek. Tálaljuk burgonyasalátával, grillezett zöldségekkel vagy kovászos uborkával!
Hozzávalók
- 8 felső vagy alsó csirkecomb
- 2 tk csemege paprika
- ½ tk füstölt fűszerpaprika
- Egy-két csipetnyi cayenne paprika
- ½ teáskanál római köménypor
- 1 tk szárított majoránna
- 1 tk fokhagyma por
- Só, bors
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A fűszerporokat, szárított fűszernövényeket, citromlevet és az olívaolajat összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
- A csirkecombokat egy fagyasztózsákba tesszük, ráöntjük a keveréket.
- A zacskót elkötjük, majd jól összerázzuk, miközben alaposon bedörzsöljük a csirkecombokot a páccal a zacskón keresztül. Sütésig hűtőben pihentetjük.
- Ha elő akarjuk sütni a csirkecombokot, akkor a páccal együtt egy tepsibe tesszük őket, lefedjük alufóliával, és az előmelegített sütő közepén, kb. 170 C-on, 20 percig sütjük. Kivesszük a tepsit a sütőből.
- Egy előmelegített grillsütőn, enyhén megpirítjuk őket. Fontos, hogy alaposan átsüljenek.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu