Ez a káposztás krumplileves hallal készítve a frankfurti leves egészségesebb verziója. Elkészíthető folyami halakból, például pisztrángból is – én tengeri hekket használtam, de bármilyen fehér húsú, tengeri filézett hal is jó a recepthez. Friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 g burgonya
- 1 sárgarépa
- 1 tk szárított oregánó vagy majoránna
- 500 ml zöldség alapleves
- 1 babérlevél
- 2 csésze apróra vágott Cavolo nero vagy kelkáposzta
- 3 fehér halfilé (hekk, tőkehal, foltos tőkehal)
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A burgonyát és a sárgarépát falatnyi darabokra vágjuk.
- Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és 5 percig pirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, majoránnát, burgonyát és a sárgarépát. Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk az alaplevest és a babérlevelet.
- Felforraljuk, lefedjük, és alacsony hőfokon körülbelül 10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a káposztát, ismételten lefedjük, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Közben a halat falatnyi darabokra vágjuk. Lehúzzuk a bőrt, ha azt nem kedveljük.
- Amikor a burgonya és a káposzta megpuhult, rátesszük a haldarabokat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk paprikával.
- Lefedjük, és közepes lángon 3-5 percig pároljuk, a haldarabok vastagságától függően. Ne főzzük túl a halat!
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos recpetek
Zest.hu