Ez a spárgás omlett szalonnával és sajttal nem csupán finom, de jól is néz ki, így ideális egy különleges villásreggelire vagy brunch-ra. Bármilyen sajtot használhatunk a recepthez – kecskesajt, feta, érlelt cheddar vagy kéksajt is kiváló lehet. Ropogós zöldsalátával és friss péksüteménnyel tálaljuk.
Hozzávalók
- 4 szelet sovány baconszalonna
- 6 szál zöld spárga
- 6 közepes tojás
- 2 evőkanál teljes zsírtartalmú tej
- Sajt, ízlés szerint
Elkészítés
- Először megsütjük vagy grillezzük a bacon szalonnát, majd félretesszük.
- A spárga fás szárát levágjuk.
- Zöldséghámozóval vagy gyaluval a spárgát 3 vagy 4 hosszú, vékony csíkra vágjuk (hosszában).
- Három tojást és a tej felét enyhén felverjük. Adunk hozzá pár csipet sót.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat.
- A spárgaszeletek felét a serpenyőbe tesszük, sorban egymás mellé, és úgy, hogy a serpenyő közepén egy csík részt kihagyunk – így könnyen félbe lehet majd hajtani az omlettet.
- Ráöntjük a tojásos keveréket, amit hagyunk egyenletesen elterülni a serpenyőben.
- Alacsony hőfokon addig sütjük, amíg az omlett felülete már nem folyós. Az egyik felére két szalonnaszeletet teszünk, míg a másik felére sajtot teszünk.
- Körülbelül egy perc múlva a sajtos felet óvatosan a szalonnás oldalra hajtjuk egy spatula segítségével. Kissé összenyomjuk a feleket, és még egy percig sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk.
- Ugyanígy készítünk egy újabb omlettet.
- Háromszög alakúra vágjuk az omletteket, majd azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Omlett receptek
- Spárga receptek
- Szalonnás receptek
Zest.hu