Ez az olasz hal és garnéla tál nagyon egyszerűem elkészíthető. Továbbá egészséges és alacsony szénhidrát-, kalória-, tej- és gluténmentes is. Tálalhatjuk tésztával, rizzsel, zöldségpürével, gnocchival, quinoával, kuszkusszal vagy csupán friss péksüteménnyel.
Hozzávalók
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál zellerszár
- 1 tk kapribogyó
- 1 piros kápia paprika
- 1 sárga paprika
- 1 tk szárított majoránna vagy oregánó
- 1 bögre Passata (passzírozott paradicsom) vagy 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 tk alaplevespor
- 1 bögre apróra vágott Cavolo nero (fekete káposzta) vagy 2 marék spenót
- 2 filé fehér hal (tengeri sügér, tőkehal vagy foltos tőkehal)
- 150 g nyers, tisztított garnélarák
- Opcionális: 2 evőkanál balzsamecet vagy fehérbor
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük. A hagymát és a zellert felaprítjuk.
- A paprikákat felszeleteljük.
- Egy nagy, sekély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megdinszteljük a hagymát, fokhagymát és a kapribogyót kb 5 percig.
- Hozzáadjuk a paprika szeleteket és a majoránnát, lefedjük, majd további 5 percig pároljuk. (Ízlés szerint a paprikához balzsamecetet vagy fehérbort is adhatunk.)
- Hozzáadjuk a passatát és ugyanannyi vizet, majd felforraljuk.
- Belekeverjük a levesport. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a káposztát vagy spenótot. Fedő alatt további 5 percig főzzük.
- Ez idő alatt a halat falatnyi kockákra vágjuk, és ha szükséges, eltávolítjuk a bőrét.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, és a mártás sűrű, selymes, rájuk helyezzük a haldarabokat és a garnélákat. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 3-5 percig pároljuk.
- Lekapcsoljuk a tűzhelyt, további 3 percig pihentetjük.
- Óvatosan átkeverjük, majd friss zöldfűszerrel megszórva azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu