Ez a vegán és gluténmentes vaníliás pogácsa sütése kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe. Ha nincs időnk a hűtőben pihentetni a tésztát, adjunk a liszthez kevés xantángumit, vagy a vegetáriánus változathoz egy tojást, akkor azonnal kinyomhatjuk a pogácsákat. Ideális délutáni tea mellé, piknikre, bulikra stb..
Hozzávalók
- 200 g gluténmentes liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 evőkanál Stevia
- 50 g tejmentes margarin
- ½ csésze őrölt mandula
- 1 csésze növényi alapú vaníliás joghurt
- ½ csésze mazsola opcionális
Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük a lisztet és a steviát a sütőporral.
- Beledörzsöljük a margarint a lisztes keverékbe, amíg zsemlemorzsaszerű keveréket kapunk.
- Hozzáadjuk a joghurtot és a mazsolát (ha használunk), és egy spatulával óvatosan összekeverjük, egy lágy tésztát kell kapnunk.
- Hűtőbe tesszük körülbelül egy órára.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A tésztát két sütőpapír között 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd kör alakú szaggatóval vagy bögrével kerek formákat szaggatunk ki belőle.
- A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- 10-12 percig sütjük, amíg megkelnek és aranybarna lesz atetejük.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu