Ez a kecskesajtos omlett karamellizált hagymával és paprikával egy finom és kiadós étel, ami ideális egy hétvégi reggelire vagy hétköznapi ebédre/vacsorára. Ez egy vegetáriánus változat, de ízlés szerint adhatunk hozzá szalonnát vagy pármai sonkát. Friss kenyérrel és ropogós salátával tálaljuk.
Hozzávalók omlettként:
- 3 kicsi vagy 2 nagy tojás
- ½ vöröshagyma
- ½ piros kaliforniai paprika
- Csipetnyi oregánó vagy majoránna
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- Bazsalikom vagy mentalevél
- 30 g kemény vagy lágy kecskesajt, morzsolva
Elkészítés
- Egy kis tálban a tojásokat enyhén felverjük két csipet sóval.
- A paprikát és a hagymát vékonyan felszeleteljük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, majd alacsony lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a majoránnát és a balzsamecetet, majd addig keverjük, amíg a hagyma és a paprika karamellizálódik. A keveréket egy tányérra kiszedjük.
- A serpenyőt kitöröljük, majd adunk hozzá egy kis kanál olajat.
- Beleöntjük a felvert tojásokat, hagyjuk, hogy a keverék egyenletesen elterüljön.
- Amikor félig megsült, rámorzsoljuk a sajtot.
- Lefedjük, lejjebb állítjuk a hőfokot, és körülbelül 3 percig így hagyjuk, vagy amíg az omlett teteje már nem kocsonyás.
- Az omlett egyik felére kanalazzuk a karamellizált hagymát és paprikát, friss fűszernövényekkel megszórjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tehetünk bele egy csipet chili pelyhet is.
- Az omlettet félbehajtjuk. Néhány másodpercig még sütjük, majd egy tányérra kicsúsztatjuk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu