Ez a citromos sült csirke korianderrel ideális tavasszal vagy nyáron egy hétvégi családi ebédre, ugyanis friss, üde ízeket és aromákat varázsolt az asztalra. Tálaljuk pürézett, sült vagy párolt zöldségekkel és zöldsalátával.
Hozzávalók
- 1 egész csirke
- 3 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt római kömény
- 2 tk őrölt koriander mag
- 3 evőkanál puha vaj vagy margarin
- 1 marék friss koriander
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
- A csirkét szárazra töröljük, és egy tepsibe helyezzük.
- A vajat a fokhagymával, citromhéjjal, őrölt római köménnyel és korianderrel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Sóval és borssal bedörzsöljük a csirke üregét. Az ujjainkkal fellazítjuk a bőrt a csirke mellkasán és a combok mentén. A fűszeres vajjal a bőr alatt alaposan bekenjük a húst, majd a maradékkal bemaszírozzuk az egész csirkét kívülről is.
- A csirkét megfordítjuk, és mellel lefelé nézve 20 percig sütjük.
- A csirkét visszafordítjuk, így melle felfelé néz, ráfacsarjuk a citromot, majd a citromfeleket a friss korianderrel együtt a csirke üregébe töltjük.
- A sütőt 180 C-ra állítjuk, és a csirkét további 60-90 percig sütjük. Amikor szép barna és a tűpróba során tiszta lé folyik ki a combokból, akkor kész van.
- Kb. 10 percig letakarva pihentetjük, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu