Ha egy szuper könnyű desszertre vágyunk egy ebéd vagy vacsora befejezéseként, próbáljuk ki ezt az egyszerű citromhabot. A recepthez használhatunk gluténmentes kekszeket is. Alkoholmentes változathoz használjunk angol citromkrémet, de akkor kevesebb cukorra lesz szükségünk.
Hozzávalók
- 150 ml zsíros tejszín vagy habtejszín
- 3 evőkanál limoncello vagy citromkrém
- 1 citrom reszelt héja
- Cukor vagy Stevia ízlés szerint
- Citromlé
- 2 citromos omlós vagy gluténmentes keksz
Elkészítés
- A tejszínt és a citromhéjat kevés cukorral vagy steviával elektromos habverővel felverjük. Amikor könnyű, habos krémet kapunk, beleforgatjuk a Limoncellót vagy a citromkrémet, majd ízlés szerint adunk hozzá néhány csepp citromlevet.
- A kekszet egy műanyag zacskón keresztül vagy tiszta konyharuhába csavarva egy sodrófa segítségével durva morzsákra törjük.
- A kekszmorzsát 2 nagyobb vagy 4 kis edény között elosztjuk, majd rákanalazzuk a habot.
- Lefedve, kb 4 órán vagy egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük.
- Tálalás előtt citromhéjjal és esetleg néhány csepp limoncellóval díszítjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu