Ez a Spanyol cukkinis tojáslepény Chorizo kolbásszal és paradicsommal készül. Tökéletes egy hétvégi reggelire vagy brunchra – de kockára vágva parti falatként is tálalhatjuk, italozás kísérőjeként. Piknikre, kirándulásra, uzsonnára is becsomagolható.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 50 g főző Chorizo kolbász
- 5 közepes tojás
- 1 csipet paprika vagy cayenne chili paprika
- ½ közepes cukkini
- 1 marék bazsalikom vagy zöldpetrezselyem levél, apróra vágva
- 1 nagy érett paradicsom
- 2 evőkanál reszelt sajt, például Manchego (elhagyható)
Elkészítés
- A chorizo bőrét, lehúzzuk, húsát felaprítjuk.
- Egy tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és alacsony hőfokon megpirítjuk a chorizót, amíg kiengedi a zsírját.
- Közben a cukkinit durván lereszeljük. A tojásokat enyhén felverjük pár csipet sóval és a paprikával vagy cayenne-vel. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit és az apróra vágott zöldfűszert, majd óvatosan összekeverjük. (Ízlés szerint tehetünk bele reszelt sajtot is)
- A keveréket a chorizo-ra öntjük, és hagyjuk egyenletesen elterülni. Lefedjük, majd 5 percig alacsony hőfokon pároljuk.
- A paradicsomot vékony karikákra vágjuk, és a tetejére helyezzük. További 5 percig sütjük, amíg a felülete már nem kocsonyás.
- A grillt a sütőben beállítjuk. A tojáslepény tetejére reszelt sajtot szórunk (opcionális).
- A serpenyőt a grill alá helyezzük néhány percre, vagy amíg lepény szép barna lesz.
- A lepényt egy tányérra csúsztatjuk, szeletekre vágjuk és azonnal tálaljuk.
- Alternatív megoldásként hagyjuk teljesen kihűlni, és falatnyi nagyságú kockákra vágjuk. Tapasként tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu