Ez az olajbogyós kenyér oreganóval kiegészítve egy fantasztikus péksütemény. Kenyérsütő géppel gyorsan és előre elkészíthető, pl este beprogramozhatjuk a gépet, és reggelre készen vár a finom, meleg kenyér – nem is beszélve a kellemes illatról, amely lakásban terjeng! A Panasonic kenyérsütő gépemnél az “olasz” programot használom a legkisebb méretű cipóra (amit a gyártó közepesnek nevez!), 4 és fél órás sütési idővel – így puha, levegős kenyér lesz az eredmény. Minden gép más, de remélhetőleg van valami hasonló program.
Hozzávalók
- ¾ tk szárított élesztő
- 300 g erős (magas sikértartalmú) fehér kenyérliszt
- 100 g erős teljes kiőrlésű kenyérliszt
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 tk cukor
- ½ teáskanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 50 g apróra vágott fekete olajbogyó
- 280 ml ásványvíz
Elkészítés
- Az összes hozzávalót a felsorolt sorrendben a sütőformába töltjük (vagy a gép használati utasítását követjük).
- A kenyérsütőt a megfelelő programra beállítjuk – ha van rá lehetőség, akkor késleltetéssel is lehet.
- Amikor a kenyér elkészült, a cipót egy konyhai kesztyű segítségéve kifordítjuk egy rácsra, és hagyjuk néhány percig hűlni, mielőtt felszeletelnénk.
Kapcsolatos receptek
- Kenyérsütő receptek