Ez a pikáns sárgaborsó és édesburgonya krémleves vegán és szuper egészséges, egész évben kiváló immunerősítő. A zöld zöldség lehet bármi, pl spenót, zöldborsó, zöldbab, brokkoli, káposzta. Könnyen főzelékké varázsolható, ha kevesebb vizet adunk hozzá. Tálaljuk párolt rizzsel vagy lapos kenyérrel!
Hozzávalók
- 1 bögre sárga felesborsó, előre beáztatva és lecsepegtetve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vörös hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 db közepes édesburgonya
- 1 tk római köménymag
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk szárított oregánó
- 1 Knorr füstölt chili és paradicsomos alapleveskocka, vagy hasonló
- 1 marék friss paradicsom, apróra vágva
- 1 bögre passzírozott paradicsom
- 1 db babérlevél
- 1 db fahéjrúd
- 100g zöld zöldség, ízlés szerint (pl zöldbab, spenót, kelbimbó, kelkáposzta stb)
- Friss Koriander levelek
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Meghámozzuk, majd felkockázzuk az édesburgonyát és a sárgarépát.
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát, kb 5 percig.
- Hozzáadjuk a sárgarépa és az édesburgonya darabokat. Egy percig keverjük, majd hozzáadjuk a sárgaborsót és a fűszereket, és még egy percig keverjük.
- Hozzáadjuk a paradicsomot és a passzírozott paradicslevet, a leveskockát, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje a zöldségeket.
- Beletesszük a babérlevelet és a fahéjrudat, majd felforraljuk.
- Lefedjük, lejjebb állítjuk a hőfokot, és 30 percig puhára főzzük. A tűzhelyt lekapcsoljuk.
- A fahéjat és a babérlevelet eltávolítjuk, hozzáadunk egy kis maréknyi friss korianderlevelet, és botmixerrel kissé texturált, krémes levessé pürézzük.
- Beletesszük a zöldbabot vagy egyéb zöldeket, és felforraljuk. Kb 3-5 percig főzzük, majd a tetejére szórt korianderlevéllel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu