Húsvét után mindig marad sonka, amit leginkább szendvicsekhez használunk fel. Ez a sonkás szendvics tükörtojással ideális reggelire vagy brunch-ra . Elkészítése rendkívül egyszerű – a szendvicskrémhez használhatunk pesto-t, chutney-t, tojáskrémet, gombapástétomot vagy csak mustárt.
Hozzávalók (személyenként)
- ½ piros vagy sárga kaliforniai paprika vagy grillezett paprika üvegből
- 1 ciabatta zsemle
- 1 nagy tojás
- 2 szeletelt sült vagy főtt sonka
- Pesto, tojásos szendvics töltelék krém, vagy chutney
- Apróra vágott metélőhagyma
- Olaj
Elkészítés
- A paprikát két nagy szeletre vágjuk, és egy kiolajozott serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk.
- Amikor a paprika már majdnem kész van, a tojást a serpenyő felett felütjük és az olajba csúsztatjuk (ellenőrizzük, hogy maradt benne elég olaj, de ne legye túl sok sem).
- A tojást körülbelül 4 percig sütjük.
- Közben a ciabattát félbevágjuk és enyhén megpirítjuk.
- Az alsó felét megkenjük a választott szendvicskrémmel, rátesszük a paprikát, majd a sonkaszeleteket.
- Amikor a tojásfehérje megdermedt, egy spatulával óvatosan a sonkára helyezzük.
- Meghintjük frissen őrölt borssal és némi apróra vágott zöldfűszerrel.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu