A ricotta savósajt az olaszok egyik alapétele, ami kissé hasonlít a krémtúróra és a feta sajtra. Ez a spenótos puffancs ricotta sajttal kiegészítve lesz különleges. Ideálisak bulikra, piknikre, italozás mellé rágcsálnivalóként. Gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú is, így diétázók számára is alkalmas! Az eredeti receptben reszelt szerecsendió van, én ezt chilire lecseréltem és chililekvárral tálaltam, de a füstölt lazac, pármai sonka is passzol hozzá feltétként.
Hozzávalók
- 100g ricotta
- 1 nagy tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 250g spenót
- 50g csicseriborsó liszt vagy finom szemű polenta
- Pár csipet frissen reszelt szerecsendió vagy chili pehely
Elkészítés
- A spenótot blansírozzuk, majd hideg vízzel leöblítjük. Kinyomjuk belőle a vizet, majd apróra vágjuk.
- A ricottát összekeverjük a liszttel és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a spenótot és a reszelt szerecsendiót vagy chilipelyhet. Jól összekeverjük.
- Egy serpenyőt kiolajozzuk, és gombócokat szaggatunk bele a masszából. A kanál aljával enyhén lelapítjuk őket. Pár perc múlva megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másik oldalon is.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek