A következő almás brownie recept nagyon könnyen elkészíthető, az eredmény nem csupán nagyon finom, de puhább, és könnyedebb, mint a hagyományos brownie. Még kezdők is el tudják sikeresen készíteni.
Hozzávalók
- ½ csésze vaj (vagy margarin)
- ¼ csésze kakaópor
- ½ csésze cukor
- 1 csésze liszt
- ½ csésze aprított dióbél
- 2 csésze durván reszelt alma
- 2 tojás
- Dió darabok (kb egy marék) – opcionális
Elkészítés
- A vajat a kakaóval megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a kakaós vajat majd a többi alapanyagot. Elkeverjük – de ne keverjük túl.
- Egy 20×20 cm-es lapos tepsit kibélelünk vagy kivajazunk, beleöntjük a masszát (kb 3 cm-es magasságig), egy lapos lapáttal egyenletesen elosztjuk.
- Megszórjuk az extra dióbél darabokkal – (opcionális).
- Előre bemelegített sütőben, 180 fokon kb 30 -35 percig sütjük.
- Amikor rácson teljesen kihűlt, kockákra vágjuk. Kakaóval megszórjuk.
Tippek
- Ha redukáljuk a lisztet is fél csészényire, a brownie töményebb lesz. Fél csésze 125 ml-el egyenlő.
- Ideális a zöldalma – ha édesebb almát alkalmazunk, a cukrot redukálhatjuk.
- Egészségesebb változat: a liszt legyen teljeskiőrlésű vagy tönkölybúza. A lisztet hajdina és-vagy barnarizs liszttel is lehet helyettesíteni, így glutén-mentes lesz a brownie.
- Fontos, hogy ne süssük túl! Kb 25 perc sütés után szúrjunk bele egy villát – akkor jó, ha még ragad rá a tésztából. Vigyázzunk arra is, hogy a teteje ne égjen oda.
- Szeletelés előtt érdemes betenni néhány percre a fagyasztóba, így nem morzsálódik vágás közben.
- Díszíthetjük csoki vagy cukormázzal is – tálalhatjuk akár desszertként is fagylalttal, krémmel, almás szósszal stb.
- Az almás brownie ideális délutáni teázás kiérőjeként, de akár gyerekzsúrokra, partikra is. Egyéb brownie receptek és tippek>>
Zest.hu