Ez a szuper egyszerű, kolbászos sült csirke sütőtökkel és krumplival együtt készül, így már csak egy salátára vagy savanyúságra van szükség a tálalásához. Ideális laza hétvégi ebédre a téli hónapok alatt.
Hozzávalók
- 1 közepes csirke (kb. 1,5 kg)
- 3 lilahagyma
- Olivaolaj
- 2 ág rozmaring
- 1 kisebb sütőtök
- 500g új burgonya, félbe vágva
- 1 piros chili
- 100g chorizo kolbász
- 6 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A sütőt 190 ° C-ra előmelegítjük.
- Egy hagymát és egy ág rozmaringot a csirke üregébe dugunk.
- A csirkét olívaolajjal bedörzsöljük, majd sózzuk és borsozzuk.
- A csirkét mellével lefelé egy nagy tepsibe helyezzük, majd 45 percig sütjük.
- Közben a hagymát meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Megmossuk, majd félbevágjuk a burgonyákat. Meghámozzuk, majd falatnagyságú darabokra vágjuk a sütőtököt. A kolbászt vastagon felszeleteljük, majd félbevágjuk a chilit. A fokhagymát kissé összenyomjuk egy lapos késsel.
- A csirkét kivesszük a sütőből, és megfordítjuk.
- A csirke köre szórjuk az előkészített zöldségeket és kolbászt, majd lelocsoljuk kevés olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk a másik rozmaring ág leveleivel. Kb. 50-60 percig aranybarnára sütjük.
- A csirkét kivesszük a sütőből, a combok mentén tűvel leellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha nem, akkor tovább sütjük. Ha igen, akkor óvatosan áttesszük egy nagy tányérra, letakarjuk alufóliával és konyharuhával. 10 percig pihentetjük. A zöldségeket a kikapcsolt sütőbe tesszük, hogy nem hűljenek ki.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu