A pikáns ízek kedvelőinek ajánljuk az alábbi tuti receptet. Az ázsiai uborkasaláta egy csípős verzió, amely változatosan felhasználható, ugyanakkor 5 perc alatt összedobható és előre elkészíthető..
Hozzávalók
- 1 szál kígyóuborka
- 2 ek rizsecet
- 2 ek pirított szezámmag olaj
- 1.5 tk nádcukor
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 2 tk reszelt gyömbér
- 4 szál újhagyma
- 1-1 maréknyi friss koriander és menta levél
Elkészítés
- Az uborkát megmossuk, végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. Kiskanállal kikaparjuk a magházat, majd a az uborkát ( héjjal együtt!) felszeleteljük fél-hold alakú darabokra. Ezeket egy keverő tálba szórjuk.
- Az ecetet elkeverjük a cukorral és az olajjal. Belereszeljük a fokhagymát és gyömbért, majd elkeverjük.
- A chili magházát és ereit eltávolítjuk, húsát felaprítjuk és az uborkára szórjuk.
- Az újhagymákat átlósan felszeleteljük, majd az uborkához adjuk.
- Az öntettel lelocsoljuk a salátát, megszórjuk a szétszaggatott menta levéllel és koriander levéllel. Óvatosan átforgatjuk.
Tippek
- A saláta nem csupán ázsiai menükbe passzol, de ideális grillezett húsok, halak mellé vagy nagyon jól kísér felvágottakat, hamburgert, fasírozottat, halpuffancsokat is.
- Mivel előre elkészíthető, ideális saláta lehet partikra, piknikre, kirándulásokra. Ha lehet, a zöldfűszereket közvetlenül fogyasztás előtt adjuk a salátához!
- Az ázsiai uborkasaláta meglehetősen csípős – gyerekektől tartsuk távol!
Kapcsolatos cikkek
- Thai receptek
- Kínai receptek
- Japán receptek
- Uborkasaláta receptek
Zest.hu