A következő kínai mézes csirkemell (tésztával együtt) negyedóra alatt elkészül, így ideális rohanós napokra. Gyors, egészséges és egyszerű – gyerek, felnőtt szájat kielégít. Éppen ezért a tuti receptjeink egyikévé vált.
Hozzávalók
- 2 ek földimogyoró olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 cm gyömbér
- 4 szelet csirkemell filé
- 1 kaliforniai paprika
- Fél kínai káposzta
- 1 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- 4 adag kínai tojásos tészta
Elkészítés
- A csirkemell szeleteket csíkokra szeleteljük.
- A hagymát, fokhagymát, gyömbért felaprítjuk.
- A paprikát és káposztát vékony csíkokra szeleteljük.
- Egy wokban az olajat felmelegítjük, amikor füstölni kezd, hozzáadjuk a hagymát és gyömbért, majd a fokhagymát. Egy-két perc kevergetés utána hozzáadjuk a csirke darabokat, 5 percig sütjük, közben folyamatosan kevergetjük. Hozzáadjuk a káposztát, paprikát, mézet és szójaszószt, néhány percig tovább keverjük.
- Közben forró vízben a tésztát megfőzzük (ez kb 2-3 perc), lecsepegtetjük.
- Amikor a zöldségek kissé megpuhultak (de még harapósak), belekeverjük a tésztát.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- A fenti adag 4 főre szól, így ha a tésztát wokban keverjük el a hússal, akkor meglehetősen nagy wokra lesz szükségünk. Éppen ezért tálalhatjuk külön is, és mindenki elkeverheti a saját tányérján.
- Folyamatosan keverjük az ételt, ugyanis könnyen megég – ugyanakkor ne süssük túl se a húst, se a zöldségeket!
- A kínai mézes csirkemell tökéletes fogás egy rohanós napon ebédre, vacsorára. Mivel abszolút nem csípős és kissé édes, gyerekeknek is nagyon ízlik – nagyon jó és gyors alternatív lehet a szokásos paradicsomos vagy sült csirke helyett az egész család számára! De remek helyet foglalhat egy vendégváró kínai menüben is! Ha van időnk készítsünk mellé még egy egyszerű kínai köretet vagy salátát!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu