A következő mentás-fetás spagetti egy szuper egyszerű, de nagyszerű étel. Valójában egy különleges pesto-val készül, amellyel a főtt tésztát csupán elkeverjük. Ideális vegetáriánus étrendbe vagy hús-mentes napokra.
Hozzávalók
- 50 dkg spagetti
- 1 csokor menta levelei
- 3 dkg fenyőmag
- 10 dkg feta sajt
- Kb 1 dl olívaolaj
- Citrom
Elkészítés
- A spagettit forró, enyhén sós vízben (a csomagoláson található utasítás szerint) megfőzzük.
- A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Néhány szemet félreteszünk.
- A fokhagymát egy mozsárban összetörjük egy csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a mentaleveleket és a fenyőmagot, durva pasztává törjük. Belemorzsáljuk a fetát, majd folyamatosan hozzácsurgatjuk az olajat addig, amíg egy sűrű mártás kapunk – közben a mozsártörővel nyomkodjuk tovább.
- A tésztát lecsurgatjuk, elkeverjük a mentás-fetás pesztóval, megszórjuk fenyőmaggal és néhány mentalevéllel.
- Melegen tálaljuk, citromlével meglocsolva.
Tippek
- Ideális étel nyári napokon. Ha teljeskiőrlésű durum tésztából vagy barnarizs tésztából készítjük, akkor kimondottan egészséges is, és passzol diétás, karcsúsító és egészséges étrendekbe.
- A tésztát kiegészíthetjük aprított olajban eltett szárított paradicsommal is.
- Kiadóssá varázsolható sült bacon vagy kolbász kockákkal, tonhal vagy szardella szeletekkel – persze így már nem vegetáriánus az étel!
- Mozsártörő helyett alkalmazhatunk mini aprítógépet vagy botturmixot is.
- Spagetti helyett egyéb tésztafélével is elkészíthető.
- A mentás-fetás spagetti egy gyorsan és könnyen elkészíthető étel – ideális rohanós hétköznapokra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu