A párolt zöldségek nem csupán egészségesek, de nagyon egyszerűen különlegessé lehet őket varázsolni. Példa erre a párolt brokkoli ázsiai módon receptje, amely 5 perc alatt elkészül, és remek köret lehet sok különböző főétel mellé..
Hozzávalók
- 30 dkg brokkoli rózsa (zsenge vagy lila)
- 2.5 ek szójaszósz
- 1 ek rizsecet
- 1.5 tk földiomogyoró olaj
- Fél vörös chili
- Fél tk világos nádcukor
- 1-2 ek zöldcitrom leve
Elkészítés
- A chili ereket és magokat eltávolítjuk, a húsát felaprítjuk.
- A brokkoli kivételével elkeverjük az alapanyagokat. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint módosítsuk a zöldcitrom levét!
- Közben egy lábasban kevés vizet felforralunk, majd a gőz felett, fedő alatt egy bambuszkosárban megpároljuk a brokkoli rózsákat.
- A rózsákat egy tálaló edényben elrendezzük, a szójás szósszal leöntjük. Tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk egy kínai vagy thai menü keretében.
- A szósz előre kikeverhető, így csupán a brokkoli párolását kell elvégezünk 5 perccel a főétel elkészülte előtt.
- Vigyázzunk arra, hogy ne mállósra pároljuk a brokkolit, maradjon al dente, azaz kissé harapós.
- A párolt brokkoli ázsiai módon remekül kísér grillezett vagy egészben sült húsokat és halakat. Tálalhatjuk mediterrán jellegű ételek mellé is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu