A póréhagyma és krumpli krémleves az egyik legegyszerűbb leves receptünk, amit max 20 perc alatt el tudunk készíteni. Mindenkinek ajánljuk (gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt), hiszen nagyon finom, kiadós és remekül felmelegít hűvös estéken. Diétázók is nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják, ugyanis a leves rántás és habarás nélkül készül..
Hozzávalók
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 vöröshagyma
- 3 póréhagyma
- 25 dkg krumpli
- 9 dl zöldségleves
- Só, bors,
- Joghurt (opcionális)
- 2 ek snidling (aprítva)
Elkészítés
- A hagymát aprítsuk fel, a póréhagymákat vágjuk fel szeletekre. A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk fel 2 cm-es kockákra.
- A vajat olvasszuk meg és adjuk hozzá a krumpli, póréhagyma és hagyma darabokat. Kevergessük néhány percig, amíg a hagyma megpuhul (de ne barnuljon be!).
- Öntsük fel a zöldséglevessel, forraljuk fel, majd lassú lángon, 15 percig főzzük tovább. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Dolgozzuk el egy kézi-turmix-szal.
- Tálaljuk egy kanálnyi joghurttal (kihagyható) – tálalás előtt díszítsük aprított snidlinggel.
Tippek
- Fogyasszuk péksüteménnyel vagy crostini szeletekkel.
- A fenti adag 4 főre elég.
- Készítsünk többet a kelleténél, és a maradékot fagyasszuk le. Remek gyors vacsora vagy ebéd lesz, amikor nincs időnk főzni.
- Kiváló babaétel, gyerekeknek is ajánljuk pl a szokásos krumpli főzelék helyett.
- Remek méregtelenítésre is (természetesen tejszín és joghurt nélkül – és vaj helyett olívaolajjal készítsük!).
- A póréhagyma és krumpli krémleves mellett íme néhány egyéb egyszerű és gyors leves recept
Zest.hu