A következő gránátalma fagylalt receptje nagyon egyszerűen elkészíthető. Nem szükséges fagyigép hozzá, de még vaníliakrém előfőzése sem. Viszon fontos, hogy zsíros tejszínt alkalmazzunk!
Hozzávalók
- 1 nagy gránátalma
- Fél zöldcitrom
- 5-7 dkg porcukor
- 2.5 dl zsíros tejszín
- Díszítéhez: gránátalma magok
Elkészítés
- A gránátalma és zöldcitrom levét kicsavarjuk, vagy elektromos gyümölcscentrifugával lepréseljük.
- Egy tálba töltjük, elkeverjük a porcukorral. Amikor a porcukor teljesen feloldódott, hozzáadjuk a tejszínt.
- Elektromos habverővel sűrű krémmé verjük. Akkor jó, amikor dombok keletkeznek a felszínén, de nem túl kemény.
- Egy fedeles műanyagdobozba töltjük, lefedve minimum 4-5 órán keresztül fagyasztjuk.
- Friss gránátalma maggal tálaljuk.
Tippek
- Ideális romantikus, vendégváró, ünnepi alkalmakra – pl remekül zár egy karácsonyi menüt, vagy tökéletes édesség lehet Valentin napra!
- Tálalás előtt leönthetjük kevés csokiszósszal is.
- Csakis nagyon zsíros tejszín alkalmas ehhez a recepthez! Ha nem találunk ilyet (40% zsírtartalom felett), akkor keverjünk el Mascarpone-t habtejszínnel 1:2 arányban.
- A gránátalma fagylalt önmagában is nagyszerű ínyencség, de különlegessé varázsolhat bármiféle desszertet!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu