Sokak kedvence a kókuszos fagylalt. A kókuszos joghurt fagyi egy különleges verzió, amely joghurttal, kókuszkrémmel és tejszínnel készül. Mivel nincs benne tojás, így a tojásra érzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók
- 1.5 dl zsíros habtejszín
- 30 dkg kókuszos joghurt
- 1.5 dl kókuszkrém
- 10 dkg csokoládé (minimum 70 %-os)
Elkészítés
- A tejszínt elektromos habverővel csúcsossá verjük, de nem keményre. Lapáttal belefordítjuk a joghurtot és a kókuszkrémet.
- Fagyasztóba tesszük, 2 óránként elektromos géppel elkeverjük (3-4-szer), vagy fagylaltgépbe töltjük és követjük a használati utasítást.
- A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Hűlni hagyjuk.
- A fagyit tálaljuk, majd a kimért gombócokra egy kiskanállal vékony csíkokat csepegetünk a csoki szószból.
Tippek
- Tálalhatjuk ostyával vagy tölcsérben, pohárkehelyben egyéb fagylaltokkal kombinálva. Fagylalt receptek>
- Extra cukorra nincs szükség, mert a kókuszos joghurt cukrozott, továbbá a kókuszkrém természetesen édes.
- Tejmentes verzió: tejszín helyett lehet zabkrémet vagy szójakrémet is alkalmazni.
- A kókuszos joghurt fagyi nem csupán roppant egyszerűen elkészíthető, de a szokásos kókuszos fagyinál különlegesebb és diétásabb is (bár fogyasztását nem ajánljuk fogyókúra alatt!)
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu