Szeretek palacsintát sütni hétvégén reggelire. Ezúttal kipróbáltam egy narancsos-mandulás amerikai palacsinta receptet, ami glutén- és tejmentes is. Nagyon finom lett! Használható normál tej vagy búzaliszt is a recepthez.
Hozzávalók
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 2 közepes tojás
- 100 g őrölt mandula
- 50 g hajdina- vagy rizsliszt
- Kb 1 bögre mandulatej
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 tk napraforgóolaj
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy robotgépbe tesszük, és addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk – elég sűrűnek kell lennie, ezért fokozatosan adjuk hozzá a tejet.
- A tésztát néhány percig pihentetjük.
- Enyhén kiolajozunk egy palacsintasütőt vagy tapadásmentes serpenyőt, majd felhevítjük.
- A tésztából kis halmokat pakolunk rá és hagyjuk, hogy kör alakokat képezzenek – vagy szilikon formákat teszünk a serpenyőbe, és ezekbe kanalazzuk a tésztát.
- Amikor a palacsinta felülete úgy néz ki, mint a hold, megfordítjuk, vagy kinyomjuk őket a formákból és a másik oldalukra fordítjuk őket. Ehhez használjunk spatulát!
- Még egy percig sütjük, és egy tányérra kiszedjük őket.
- Még több palacsintát készítünk a maradék tésztából.
- A palacsintákat juharsziruppal vagy narancslekvárral tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu