A csirkecomb kiváló alapanyag fantasztikus és egyszerű ételek készítéséhez. A mustáros csirkecomb póréhagymával ideális főétel pl. egy hétvégi családi ebédre, vagy egy laza, baráti vacsorára..
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb (alsó, felső vagy vegyes)
- 1 ek olívaolaj
- 2 dl fehérbor
- 4 közepes póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szál kakukkfű
- 2 db babérlevél
- 1 ek dijoni mustár
- 1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
Elkészítés
- A combokat megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk, borsozzuk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Egy serpenyőben az olajat felmelegítjük, a combokat mindkét oldalon 2-3 percig világosbarnára sütjük, majd egy tepsibe átszedjük (bőrrel felfelé).
- Az olajat kiöntjük a tepsiből, a tepsit visszatesszük a tűzhelyre és beleöntjük a bort. 5 percig buborékolni hagyjuk, miközben a póréhagymákat megpucoljuk, zöld végeit levágjuk és eldobjuk, a világoszöld és fehér részét 5-6 centi hasábokra vágjuk.
- A borhoz adjuk a babérleveleket és a kakukkfű leveleit, majd belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a póréhagymát és további 5 percig pároljuk, majd áttöltjük a tepsibe. A combokat és póréhagymákat elrendezzük, a tepsit fóliával leborítjuk.
- A bemelegedett sütőben 30 percig sütjük, a fóliát levesszük. További 20-30 percig sütjük.
- A combokat és póréhagyma darabokat egy tálaló edénybe szedjük.
- A mustárt elkeverjük a mártással, majd a combok és póréhagyma darabok köré öntjük.
- Tálalás előtt petrezselyem zölddel megszórjuk.
Tippek
- Tálaljuk egy családi ebéd vagy vacsora főételeként.
- Használjuk ki a sütőt, készítsünk legalább egy köretet mellé – lásd sült zöldségek. Továbbá érdemes valami savanyúságot vagy salátát is tálalni köretként. Saláta receptek>>.
- A maradék csirke hidegen is finom, különösen chutney-val fogyasztva.
- A mustáros csirkecomb póréhagymával egy nagyon egyszerű családi, baráti étel, gyerekek is szívesen fogyasztják. Ideális lusta, laza hétvégékre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu