Rendszeresen készítek pizzát gluténmentes kör alakú leveles tésztából. Ez a gluténmentes pizza spanyol módon az egyik kedvenc verzióm. Egyéb zöldségeket is lehet hozzáadni (például gombát, padlizsánt stb.). Továbbá használhatunk konyhakész pizzaszószt, én ki szoktam keverni a sajátomat. Ez alkalommal 1 ek sűrített paradicsomot összekevertem 1 ek ketchuppal, ½ teáskanál chili szósszal, 1 tk almaecettel. Adtam hozzá ½ teáskanál szárított oregánót és egy csipet fűszerpaprikát.
Hozzávalók
- 1 lap készre nyújtott gluténmentes leveles tészta
- 3 evőkanál pizzaszósz
- ½ cukkini, kis kockára vágva
- ½ piros kaliforniai paprika (üvegben eltett grillezett paprika is jó)
- 1 fej lilahagyma, szeletelve
- 8-10 db fekete olajbogyó
- 50 g chorizo kolbász, kockára vágva
- Reszelt mozzarella sajt (elhagyható vagy vegán verzió)
- 1 marék rukkola, tálaláshoz
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
- A pizzaszószt kikeverjük, ha nem konyhakészet használunk.
- A zöldségeket felkockázzuk, a lilahagymát felszeleteljük.
- A leveles tésztát kiterítjük, majd a pizzaszószt egyenletesen eloszlatjuk a peremig. A tetejére egyenletesen szórjuk az aprított zöldségeket, majd a chorizót és az olajbogyót. Morzsolhatunk sajtot is a zöldségekre.
- A pizzát egy előmelegített pizzakőre egy pizza sütőformára tesszük.
- A sütő közepén kb 15-20 percig sütjük, amíg a pereme aranybarna lesz és a sajt megolvadt.
Tipp: Ha nincs pizzakövünk vagy pizza sütőformánk lyukakkal, akkor érdemes a pizzát először a szósszal lefedve 5 percig sütni, és utána a feltétekkel, így a tészta a tepsi közepén is rendesen átsül.
Kapcsolatos receptek
- Gluténmentes receptek
- Leveles tészta receptek
- Pizza receptek