Ha gyorsan akarunk készíteni valami egyszerű vendégváró finomságot, vagy meg akarunk szabadulni száradó kekszektől – a csokis rudacskák receptje remek megoldás lehet! Elkészítésük roppan egyszerű – sütést sem igényelnek, csupán 1-2 órás pihentetést. Kezdők is könnyen el tudják készíteni.
Hozzávalók
- 5 dkg mazsola
- 50 ml konyak (brandy)
- 25 dkg csokis keksz
- 6 dkg vaj
- 40 dkg étcsokoládé
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A mazsolát felfőzzük a brandyben. Amikor felszívódott az alkohol, levesszük a tűzről és félre tesszük.
- A kekszeket morzsává turmixoljuk egy robotgéppel, majd elkeverjük a mazsolával.
- Egy rúd sütőformát megtöltünk a morzsás masszával. A csokoládét feltörjük, és alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk, közben belekeverjük a tejszínt. A csokis öntettel leöntjük a rudacskákat.
- 2 órán keresztül a hűtőszekrényben tartjuk – akkor jó, amikor megkeményedik a csoki.
Tippek
- Egyéb formákat is hasznosíthatunk, ha nincsen rúd sütőformánk. Keksz vagy sushi formákat is ki lehet próbálni!
- Remek snack teázás-kávézás mellé, akár egy ünnepi vacsora végén a desszert után is finom édesség a kávé mellé.
- A morzsához adhatunk darált diót , mogyorót is – mazsola helyett egyéb szárított gyümölccsel is elkészíthetjük.
- Ideális vendégváró édesség – sőt, remek ajándék is lehet pl karácsonyra.
- A csokis rudacskák elkészítése csupán 5 perc, az eredmény mégis finomabb, mint akármelyik bolti termék!
Zest.hu