A Halloween bulinkra minden évben kipróbálok néhány új, egyszerű receptet, amik elkészítéséhez nem kell sok idő vagy sok hozzávaló. A TikTokon láttam egy fahéjas boszorkány seprű videót, ami tuti egyszerűnek tűnt, így gondoltam, elkészítem a receptet. A videó kicsit megtévesztő volt – ha a ropival együtt sütjük a seprűket, akkor azok megégnek! Így módosítottam a receptet. A süti vegán, és használható gluténmentes leveles tészta is hozzá.
Hozzávalók
- 1 készre nyújtott leveles tészta (vegán vagy gluténmentes, ha szükséges)
- 2 evőkanál lágy margarin
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 tk fahéjpor
- Sós ropi pálcikák
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Egy tálban összekeverjük a cukrot, fahéjat és a margarint. Egy sima masszát kapunk.
- A tésztát kinyújtjuk, majd kb 8 négyzetre vágjuk.
- Mindegyik felét megkenjük a fahéjas masszával, majd a másik felét (amit nem kentünk meg) ráhajtjuk és összenyomkodjuk.
- Egy tompa késsel készítünk egy 1 cm-es peremet a hajtott élre (de ne vágjuk át!). Éles késsel (vagy pizzavágóval) csíkokat vágunk a tésztába, egészen a peremig.
- Egy ropi pálcikát a perem egyik oldalára teszünk, és a tésztát a pálcika köré forgatjuk, így egy seprű formát hozunk létre.
- A seprűket a tepsibe helyezzük, elegendő helyet hagyva közöttük.
- Ízlés szerint szórhatunk még a tetejére fahéjas cukrot.
- Kivesszük a pálcikákat, és az egyiket apró darabokra vágjuk. Ezeket visszadugjuk a lyukakba, hogy sütés közben nyitva maradjanak. (Megkenhetjük őket egy kis mandulatejjel, vagy vegetáriánus változathoz tojással.)
- Kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük a seprűket. Hagyjuk kihűlni, majd a kicsi, égett pálcikákat lecseréljük a hosszabbra, így seprűket kapunk.
- Kihűlve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu