A fokhagyma kedvelőinek ajánljuk a következő ételt. A fokhagymás csirkecomb domináló fűszere a fokhagyma, amit még sem kell pucolni! Az étel nagyon egyszerűen összedobható, majd magára lehet hagyni a sütőben..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 8 db csirkecomb (alsó, felső vagy vegyes)
- 6 szál újhagyma
- 1 maréknyi kakukkfű
- 3 fej fokhagyma
- 2 ek fehérbor
- só, bors
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Egy hőálló, fedeles edényben az olajat felmelegítjük, majd a combokat bőrrel lefele megbarnítjuk.
- Közben az újhagymákat felszeleteljük.
- A combokat félretesszük, a hagyma szeleteket és néhány szál kakukkfű leveleit 1-2 percig átsütjük.
- A fokhagyma külső héját eltávolítjuk, de nem pucoljuk meg teljesen a gerezdeket, hanem kissé összenyomjuk egy lapos késsel.
- A fokhagyma gerezdek felét a puha hagymára szórjuk, a csirkecombokkal lefedjük (bőrrel felfelé), majd a maradék fokhagyma gerezdekkel megszórjuk.
- Leöntjük a borral és a félretett combokbó kifolyt lével. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfű levelekkel, majd fedő alatt kb 1 órán át szép barnára sütjük.
Tippek
- A sütést fel lehet gyorsítani, ha az utolsó 15 percben a fedőt leveszzük, és kicsit felkapcsoljuk a hőfokot. Így 40-45 perc alatt elkészül.
- A meleg sütőt használjuk ki – készítsünk köretet az alsó polcon. Sült zöldségek>>
- A csirkéhez adhatunk citrom karikákat is és/vagy chilit is.
- Tálaljuk legalább két párolt, sült körettel és egy salátával.
- A fokhagymás csirkecomb ideális családi ebéd, a maradék hidegen is fogyasztható valami pikáns chutney kíséretében.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu