A kukoricás puffancs az amerikai palacsinta egyik érdekes variációja. Az alábbi recept egy kimondottan egészséges változata, ideális nyári vagy diétás snack is lehet..
Hozzávalók
- 4 dkg kukorica vagy barnarizs liszt
- 3 dkg tönkölybúza vagy hajdina liszt
- 1 tk sütőpor
- 3 tojás
- 1 dl créme fraiche vagy görög joghurt
- 2 db kukorica
- 1 csomag újhagyma
- 1 csomag (maréknyi) snidling
- 2 chili
- 1-2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A kukoricát megfőzzük, majd egy késsel levágjuk a szemeket. A chili ereit és magjait kivágjuk, felaprítjuk. Az újhagymát apró karikákra szeleteljük, a snidlinget egy ollóval 3-5 mm-es darabokra vágjuk. A tojásokat felverjük.
- A két lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a tojásokat és egy mini kézi habverővel csomómentes masszává keverjük. Hozzáadjuk az újhagyma, chili, snidling darabokat, elkeverjük – majd öntünk annyi joghurtot hozzá, hogy egy mártás sűrűségű masszát kapjunk.
- Forró olajba egy kis szedőkanálnyit masszát öntünk, sütés közben egy kanállal lelapítjuk kissé a tetejüket. Mindkét oldalon 2-3 percig aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, könnyen odaég!
Tippek
- A fenti adag kb 15 kukoricás puffancsra elég.
- Főételként tálaljuk melegen egy egészséges saláta kíséretében. Ideális könnyű ebéd, brunch vagy vacsora meleg nyári napokon.
- Hidegen is finom, ideális parti-falat vagy snack, mártogatóssal tálalva. Különösen passzol mellé a thai chiliszósz.
- Mivel könnyen csomagolható és nem maszatos, remek piknik étel is lehet.
- Ideális méregtelenítés alatt – de egy általánosan egészséges étrend keretében is rendszeresen fogyasztható!
- Friss kukorica helyett mélyhűtött kukoricaszemeket is lehet alkalmazni.
- Gyerekek számára is elkészíthető – csupán mellőzzük a chilit, vagy tegyünk félre a masszából egy másik tálba, mielőtt a chilit hozzáadnánk.
- A kukoricás puffancs valójában az amerikai palacsinta egyik egészséges variációja, természetesen el lehet készíteni búzalisztből is, de az nem olyan egészséges, mint a fenti recept.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu