Ez a héjában sült sajtos-virslis töltött burgonya népszerű gyerekek és a felnőttek körében is – így ideális családi ebéd vagy vacsora lehet. A héjában sült burgonyát érdemes előre elkészíteni (például hétvégi sütik készítésekor), így a hét folyamán sok gyors és egyszerű ételt készíthetünk.
Hozzávalók
- 2 nagy burgonya (bio)
- 4 szál virsli (frankfurti)
- 2 szelet grillezett paprika vagy 4 aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 2 újhagyma
- 4 evőkanál reszelt sajt, ízlés szerint
- Só, bors
Elkészítés
- A burgonyákat alaposan ledörzsöljük, megmossuk, megtöröljük, majd villával összeszurkáljuk.
- Egy tepsibe tesszük őket, majd sóval meghintjük. Körülbelül 1 órán sütjük, kb 190C fokon, amíg egy beleszúrt nyárs könnyen átmegy rajta. Hűlni hagyjuk.
- Amikor kihűlt a burgonya, hosszában félbevágjuk. Egy kanállal kikaparjuk a húsát, ügyelve arra, hogy a héja ne szakadjon fel. (Érdemes a burgonyát a tenyerünkben tartani)
- A burgonya héját, bőrével lefelé egy olajozott tepsire helyezzük. 8-10 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük.
- A virslit, újhagymát és a paprikát/aszalt paradicsomot apróra vágjuk. Ezeket villával összekeverjük a kikapart burgonya péppel. Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval, borssal.
- Amikor a burgonya héja ropogósra sült, megtöltjük a keverékkel. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- További 10 percig sütjük. Amikor a sajt megolvadt és kissé megbarnult, kiveszük a tepsit a sütőből és tálaljuk a töltött burgonyákat.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu