A világhírű angol mince pie aszalt gyümölcsök és fűszerek keverékkel készül, ami valójában egy sűrű, darabos lekvár, bár mincemeat-nek nevezik. Nagyon könnyen elkészíthető házilag is, és szinte bármelyik aszalt gyümölcs jó hozzá. Bár általában hetekkel, hónapokkal korábba összekeverik az angolok, ez az aszalt cseresznye és áfonya lekvár verzió akár a felhasználást megelőző nap is összedobható. Ez a verzió befőzést sem igényel.
Hozzávalók
- 3 evőkanál szultána
- 4 evőkanál szárított cseresznye
- 4 evőkanál szárított vörösáfonya
- 1 zöld alma, kimagozva és durván lereszelve
- 3 evőkanál sötét muscovado cukor
- 3 evőkanál vegyes, aprított kandírozott citrus héj
- 1 mandarin reszelt héja és leve
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tk mixed spice
- ½ teáskanál fahéj
- ¼ tk őrölt gyömbér
- 3 evőkanál őrölt mandula vagy zsemlemorzsa
- 3 evőkanál narancslikőr
Elkészítés
- Az összes hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük.
- Lefedjük és kb 24 órán át érleljük, mielőtt egy befőttes üvegbe töltjük.
- Hűtőben tároljuk.
- Karácsonyi pitékhez, kekszekhez és egyéb süteményekhez használjuk. Lásd Mincemeat>>
Kapcsolatos receptek
- Karácsonyi desszertek
- Karácsonyi édességek sütés nélkül
- Chutney receptek
- Angol édességek
- Vega karácsony
- Karácsonyi ehető ajándékok
Zest.hu