Ez a paradicsom, olajbogyó és mozzarella saláta pillanatok alatt összedobható – ideális nyári kerti partikra, grillezésre, piknikre és kirándulásokra.
Hozzávalók
- 1 csésze lecsepegtetett zöld olajbogyó (magozott)
- 12.5 dkg mini mozzarella golyók (bocconcini)
- 10 dkg érett koktél paradicsom, megmosva
- ½ csésze ecetes mogyoró hagyma vagy 2 nagy, gerezdekre szeletelve
- 1 piros chili (opcionális) vagy ¼ grillezett paprika (üveges)
Az öntethez:
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 citrom
- 3 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- 1 evőkanál apróra vágott friss kapor vagy petrezselyem
Elkészítés
- Az olajbogyókat, paradicsomokat és az ecetes hagymát egy tálba szórjuk. Lecsepegtetjük a mozzarellát, hozzáadjuk a salátához.
- A citromot kettévágjuk. Az egyik felét félretesszük, a másikat karikákra szeleteljük, majd mindegyik szeletet 6 háromszög alakú darabra. Ezeket a salátához adjuk.
- A chilit kimagozzuk és apróra vágjuk – vagy a grillezett paprikát vékony szeletekre vágjuk. Ezeket is a salátához adjuk.
- Az olívaolajat, zöldfűszert és a fokhagymát egy kis keverőtálban összekeverjük. Belefacsarjuk a félretett citrom felének a levét. Fűszerezzük sóval és borssal. Megkóstoljuk, és ízlés szerint módosítjuk az öntetet.
- Az öntettel elkeverjük a salátát.
- Ha időnk engedi, pihentessük a salátát legalább 2 órán át, de még jobb egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek!
Kapcsolatos receptek
Zest.hu