Ezek a szűzérmék kínai módon készülnek, pontosabban kínai fűszerezesét kapnak. Hihetetlenül egyszerű az elkészítése, a siker titka titok a jó minőségű szűzpecsenye alkalmazása és legalább egy órás pácolás! Lehet grillezni vagy sütni is. Kiváló ünnepi alkalmakra – pl Valentin napra, Anyák napjára vagy kínai újévi bulira. Tálaljuk salátával és párolt rizzsel.
Hozzávalók
- 1 sertés szűzpecsenye (kb 40 dkg)
- 1 evőkanál kínai szójaszósz
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál reszelt fokhagyma
- 2 teáskanál pirított szezámolaj
- 1 evőkanál méz
- Frissen őrölt bors
- 3 újhagyma, apróra vágva
- Apróra vágott koriander levelek
Elkészítés
- A szűzpecsenyét 1 cm-es érmékre szeleteljük.
- A szójaszószt, gyömbért, fokhagymát, mézet és a szezámolajat összekeverjük, majd az érmékre öntjük. Néhány órán át pácoljuk.
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
- A szűzérméket egy tepsiben vagy tűzálló edényben elrendezzük, ráöntjük a pácot. Borsozzuk és a tetejükre szórjuk az aprított újhagymát.
- Grillezés: 3-5 percig mindkét oldalon csíkosra grillezzük, miközben a páccal kenegetjük.
- Találás előtt megszórjuk az aprított koriander levelekkel – grillezés esetében az újhagymával is.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu