Ünnepi szezonban a készre nyújtott leveles hasznos alapanyag lehet, hiszen gyorsan készíthetünk nassolnivalókat barátok, vendégek és a családtagok számára. Ezeket az egyszerű pestos csigákat mindössze 5 perc alatt előkészíthetjük, majd 12 perc alatt kisütjük. A recept rugalmas is – gluténmentes leveles tészta, vegán pesto és sajt, vörös vagy zöld pesto is alkalmazható; kiegészíthetjük apróra vágott fenyőmaggal, chilivel, fűszernövényekkel stb. A képen látható pestós csiga vegán és glutén-mentes is.
Hozzávalók
- 1 készre nyújtott leveles tészta
- 1 kis üveg zöld vagy piros pesto (lehet vegán)
- Reszelt parmezán (opcionális vagy lehet vegán)
Elkészítés
- Reszelt parmezánnal (ha használunk), egy nagy sütőpaírt megszórunk, leveles tésztát erre kiengedjük, úgy, hogy a tséta alsó oldala parmezánnal legyen bevonva.
- Spatula vagy szilikon ecsettel, egyenletesen, egy vékony réteg pestót kenünk a tészta tetejére.
- Tompa késsel rajzolunk egy vonalat a tészta közepén (vízszintesen). Szórakozzon néhány parmezánt a tetején, ha úgy tetszik.
Tippek
- Diétánknak megfelelően, sütés előtt megkenhetjük tojássárgájával vagy tejjel, így még szebb és ropogósabb csigákat kapunk.
- Még finomabb lesz a csiga, ha házilag készített pestót alkalmazunk!
- A pestós csiga remek sós aprósütemény bulikra, piknikre, kerti partikra vagy hétköznapi nassolnivalóként.
Kapcsolatos cikkek