A diós darabok egy végtelenül egyszerű, glutén-mentes, vegán édesség, amely 10 perc alatt elkészül és nem igényel sütést, de sok energiát sem. Gyerekek is el tudják készíteni felnőtt segítséggel.
Hozzávalók
- 20dkg jó minőségű étcsokoládé (kb)
- 1 bögre dióbél
- 1.5 evőkanál vaj vagy tej-mentes margarin
- 3 evőkanál kókusz reszelék.
Elkészítés
- A diókat apró darabokká aprítjuk és elkeverjük a kókuszreszelékkel.
- A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hozzáadjuk a vajat. Keverjük, amíg a vaj is teljesen elolvad.
- A diós-kókuszos keveréket leöntjük az olvasztott csokival, majd jól elkeverjük a masszát.
- Hűtőszekrénybe 10 percig pihentetjük.
- Amikor kissé megkeményedett, egy kanállal darabokat szaggatunk egy sütőpapírral bélelt tálcára vagy tányérra. Visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
- Kész!
Tippek
-
Dió helyett akármilyen mogyoró vagy mandula is alkalmazható.
-
Adhatunk hozzá mazsolát vagy egyéb aszalt gyümölcs darabokat is.
- A csokoládé kakaó tartalma legyen minimum 70% – akkor ez az édesség egészséges is lesz.
- Vaj helyett tejszín is használható, sőt a diétázók a vajat ki is hagyhatják.
-
Tároljuk hűvös helyen, lehetőleg hűtőszekrényben.
-
Adhatunk hozzá vanília esszenciát vagy rumot is.
- Karácsonyi vagy szilveszteri édességként tálaljuk porcukorral meghintve!
A diós darabok kiválók partikra, bulikra vagy otthonra nassolni (egészségesebb sokkal, mint a boltokban kapható csokik). Mivel nincs benne liszt, így lisztérzékenyek számára is remek csemege lehet.
Zest.hu