A Thai halfasírta thai konyha egyik leghíresebb exportja, nem csoda, hiszen nagyon finom, és szuper egyszerű az elkészítése. Gyakran kerül a saját asztalunkra is, főleg nyáron, amikor a kerti grill tűzhelyét tudjuk használni sütésre (így nem lesz az egész lakás sült-hal szagú!). Több receptet is kipróbáltunk már, de a következő eredeti Thai recept az, ami leginkább bevált számunkra.
Hozzávalók
- 45 dkg filézett fehér tengeri hal
- 3 ek kukoricaliszt
- 1 ek thai halszósz
- 1 tojás (felverve)
- 15 g aprított koriander levél
- 3 tk piros curry paszta
- ½ tk aprított chili (opcionális)
- 10 dkg zöldbab, apróra vágva
- 2 szál újhagyma, apróra vágva
- Olaj (mogyoró)
Elkészítés
- A halat egy turmixgéppel kb 20 másodpercig dolgozzuk el. Adjuk hozzá a lisztet, tojást, halszószt, curry pasztát, koriandert, és 10-20 másodpercig turmixszoljuk tovább.
- A masszát öntsük át egy tálba, és keverjük bele az aprított újhagyma és zöldbaba darabokat.
- Vizes kézzel formáljunk lapos fasírtokat, majd mély, forró olajban süssük ki őket aranysárgára.
- Papírtörlőn csepegtessük le.
Tippek
- Sütőben is süthetjük – olajozzunk ki egy tepsit, majd olajjal kenjük meg a gombócok tetejét!
- Tálaljuk chili szósszal – előételként vagy egy thai menü keretében. Remek főétel lehet thai krumplisaláta kíséretében.
- Remek parti étel – hidegen, meleg is.
- Piknikre is becsomagolhatjuk (ne felejtsük el a chili szószt!)
- A thai halfasírt fogyasztható egy egészséges vagy fogyókúrás diéta keretében is.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu